Ментова лимонада (концентрат)
за 2 литра, 20 мин
Кухня
09:30 - 19 Юни 2019
10931
Продукти
12 лимона
4 клонки мента
150 г кафява захар
200 г бяла захар
минерална или газирана вода за разреждане
Приготвяне
Настъргва се ситно кората на лимоните и се изцежда сокът – да се получи около 300 мл сок.
Лимоновият сок, кората и ментата се смесват с 400 мл вода. Оставя се да престои 6-7 часа в хладилника.
Приготвя се сироп от двата вида захар с 500 мл вода, като се кипва и се вари 3-4 мин. Оставя се да изстине.
Сокът се прецежда, смесва се със сиропа и се охлажда.
При поднасяне концентратът се разрежда с минерална или газирана вода в съотношение приблизително 1:3.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Очаквайте скоро специалното печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон.