Ментова супа с репички

за 4 порции, 40 мин

Кухня
11:41 - 27 Май 2020
3503
Ментова супа с репички

Продукти

400 г репички

1 връзка пресен лук

600 г картофи

800 мл зелнчуков бульон

2-3 клонки прясна мента или джоджен

100 мл течна готварска сметана или прясно мляко

1 с.л. зехтин или олио

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Половината репичките се нарязват на кубчета, останалите - на кръгчета.

Пресният лук се нарязва на пръстенчета – отделно зелената и бялата част.

Обелените картофи се нарязват на малки кубчета и се сваряват в бульона – около 15 мин.

Към 10-ата минута се добавят репичките на кубчета и бялата част на пресния лук.

Супата се пасира и се добавя течната сметана. Подправя се с черен пипер и сол.

Маха се от котлона и се гарнира с репичките на кръгчета и зелената част на пресния лук.

Поръсва се с наситнените листа мента и се полива със зехтина или олиото.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.