Минеков пристана на Мая Манолова

Скулпторът, бивш член на Реформаторския блок, призова Борислав Игнатов и екс омбудсманката да работят заедно

Политика
12:59 - 11 Октомври 2019
6950
Минеков пристана на Мая Манолова

Бившият член на Реформаторския блок и част от ръководството на тогавашната "България на гражданите" Велислав Минеков пристана на кандидатката на БСП Мая Манолова за кмет на София. Вчера той се срещна с нея, както и с куп леви интелектуалци, сред които и проф. Андрей Пантев, за да обсъдят културното и духовно развитие на столицата. 

Сред участниците и присъстващите в дискусията с модератор Иван Гарелов бяха още проф. Валентин Старчев, академик Крум Дамянов, журналистите Лили Маринкова и Виза Недялкова, председателят на Съюза на българските писатели Боян Ангелов, председателят на Съюза на колекционерите в България, проф. Валери Стефанов, режисьорът Борис Панкин, композиторът – проф. Георги Костов, джаз-изпълнителят Васил Петров, режисьорът и операторът на филма, носител на множество международни награди  „Ага“ – Милко Лазаров и Калоян Божилов.

Проф. Минеков нарече разкъсването на портрета на Мая Манолова „шаманизъм“. Преди дни вандали разкъсаха шатрата пред НДК, в която се помещава щабът на кандидатката, като един от разрезите бе именно през нейното лице. Преди това шатрата и лицето й бяха неколкократно надрасквани с маркер и химикал.

„Късането на портрет не означава унищожаване на личността. Следващия път се надявам да подготвят кукла и да я бодат с игли“, заяви още скулпторът. А по-късно призова Манолова и кандидата на ДБ Борислав Игнатов да се опитат да работят заедно за София съвместно и издигнатия от "Спаси София" техен конкурент Борис Бонев. 

Минеков напусна РБ през 2014 г. в зората на коалицията между десните и ГЕРБ за правителството "Борисов-2".