Морковена салата със соев сос

за 2 порции, 25 мин

Кухня
12:57 - 05 Юни 2020
2716
Морковена салата със соев сос

Продукти

400 г моркови

3 с.л. зехтин или олио

1 щипка захар

4 с.л. соев сос

3 стръка пресен лук

2 с.л. печени фъстъци

1/2 ч.л. царевично нишесте

 

Приготвяне

Обелените моркови се разполовяват надлъжно и се нарязват напречно на дълги парчета.

Задушават се в загретия зехтин или олио, подправят се с щипката захар.

Добавят се 4 с.л. вода и 1 с.л. соев сос. Къкри под капак до омекваме – около 10-15 мин., да останат морковите леко хрупкави.

Пресният лук се нарязва косо на пръстени. Леко се счукват печените фъстъци.

Царевичното нишесте се разтваря в останалите 3 с.л. соев сос и се добавя към морковите. Бърка се докато заври и се посгъсти.

Поръсва се половината лук или само бялата част и се разбърква.

Гарнира се с фъстъците и останалия лук.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.