Морковена салата със соев сос
за 2 порции, 25 мин
Продукти
400 г моркови
3 с.л. зехтин или олио
1 щипка захар
4 с.л. соев сос
3 стръка пресен лук
2 с.л. печени фъстъци
1/2 ч.л. царевично нишесте
Приготвяне
Обелените моркови се разполовяват надлъжно и се нарязват напречно на дълги парчета.
Задушават се в загретия зехтин или олио, подправят се с щипката захар.
Добавят се 4 с.л. вода и 1 с.л. соев сос. Къкри под капак до омекваме – около 10-15 мин., да останат морковите леко хрупкави.
Пресният лук се нарязва косо на пръстени. Леко се счукват печените фъстъци.
Царевичното нишесте се разтваря в останалите 3 с.л. соев сос и се добавя към морковите. Бърка се докато заври и се посгъсти.
Поръсва се половината лук или само бялата част и се разбърква.
Гарнира се с фъстъците и останалия лук.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.