Морковена супа с грейпфрут

за 4 порции, 30 мин

Кухня
13:59 - 09 Февруари 2020
3172
Морковена супа с грейпфрут

Продукти

800 г моркови

2 грейпфрута

3 с.л. зехтин или олио

1 с.л. мед

1,5 л зеленчуков бульон

1 ч.л. червен пипер

100 г кисело мляко

копър

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Морковите се нарязват на филийки, подреждат се в тавичка, поръсват се със сол и черен пипер и се заливат със сока на 1 грейпфрут, разбит с меда, зехтина или олиото.

Пекат се на грил – само горно печене, в загрята фурна около 10 мин., като се обръщат веднъж.

Деглазират се с малко бульон в топлата тава и се прехвърлят в тенджера.

Заливат се с останалия бульон, къкри на котлона докато омекнат и се пасира.

Слагат се парченцата на другия грепфрут – обелен от кората и ципите, и разбъркани с наситнения копър.

Гарнира се с киселото мляко, поръсва се с червен пипер.

Очаквайте специално колекционерско издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. със 110 избрани, топ рецепти от списанието. Най-уникалните ястия в 10-годишната история на изданието само за 2 лева.