Морковена супа с грейпфрут
за 4 порции, 30 мин
Продукти
800 г моркови
2 грейпфрута
3 с.л. зехтин или олио
1 с.л. мед
1,5 л зеленчуков бульон
1 ч.л. червен пипер
100 г кисело мляко
копър
сол и черен пипер
Приготвяне
Морковите се нарязват на филийки, подреждат се в тавичка, поръсват се със сол и черен пипер и се заливат със сока на 1 грейпфрут, разбит с меда, зехтина или олиото.
Пекат се на грил – само горно печене, в загрята фурна около 10 мин., като се обръщат веднъж.
Деглазират се с малко бульон в топлата тава и се прехвърлят в тенджера.
Заливат се с останалия бульон, къкри на котлона докато омекнат и се пасира.
Слагат се парченцата на другия грепфрут – обелен от кората и ципите, и разбъркани с наситнения копър.
Гарнира се с киселото мляко, поръсва се с червен пипер.
Очаквайте специално колекционерско издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. със 110 избрани, топ рецепти от списанието. Най-уникалните ястия в 10-годишната история на изданието само за 2 лева.