Морковени хлебчета с червени боровинки

за 10-12 броя, 90 мин

Кухня
09:52 - 05 Март 2020
3887
Морковени хлебчета с червени боровинки

Продукти

250 г моркови

75 г сушени червени боровинки

500 г брашно по избор

1 куб. прясна мая или 2 пак. суха

50 г захар

100 мл прясно мляко

4 яйца

170 г масло

сол

 

Приготвяне

Омесва се тесто от брашното, разтворената в прясното мляко мая заедно със захарта, настърганите на ситно моркови, накълцаните червени боровинки, 3 яйца, 1 белтък и сол.

Оставя се да втаса на топло, докато си удвои обема – окло 1 час.

Разделя се на 10-12 парчета и се оформят питки, като се пъха във всяка парченце масло. Срязва се повърхността им на кръст.

Оставят се да втасат отново още около 15 мин.

Намазват се с разбития с малко вода жълтък.

Пекат се в загрята умерена фурна.

Търсете специалното колекционерско издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. със 110 избрани, топ рецепти от списанието. Най-уникалните ястия в 10-годишната история на изданието само за 2 лева.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.