Морковени палачинки с ряпа и джинджифил

за 4 порции, 55 мин

Кухня
08:22 - 21 Февруари 2020
1900
Морковени палачинки с ряпа и джинджифил

Продукти

600 г моркови

20 мл сусамово олио

1 с.л. захар

200 г бяло брашно

70 г царевично брашно

2 ч.л. къри на прах

500 мл зеленчуков бульон

8 с.л. царевично олио

1 ряпа по избор

10 г пресен джинджифил

3 с.л. портокалов сок

1 с.л. оцет по избор

3 с.л. зехтин или олио

50 г солен шам фъстък

копър

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Морковите се разполовяват по дължина. Задушават се в сусамовото олио и 100 мл вода, поръсени със захарта, сол и черен пипер, 5-6 мин., докато се глазират, а течноста се изпари - да останат леко хрупкави.

За палачинките се разбъркват бялото брашно, царевичното брашно, кърито, зеленчуковият бульон, сол и черен пипер на гладко тесто.

Изпържват се палачинки в намазан с царевично олио тиган, като при изсипването на всяка доза веднага върху още течното тесто се слагат по няколко парчета моркови. Пържат се от двете страни и се държат топли в леко загрята фурна.

Палачинките се поръсват с копър и счукани ядки шам фъстък.

Гарнират се със салата от обелените и нарязани на тънки ивички ряпа и джинджифил, овкусени с дресинг от зехтина, оцета, портокаловия сок, малко сол.

Търсете специалното колекционерско издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. със 110 избрани, топ рецепти от списанието. Най-уникалните ястия в 10-годишната история на изданието само за 2 лева.