Наденица със зеленчуци на тиган

за 2 порции, 30 мин

Кухня
11:09 - 16 Февруари 2020
5698
Наденица със зеленчуци на тиган

Продукти

200 г варена наденица по избор

400 г зеле

2 моркова

1 с.л. зехтин или олио

2 с.л. масло

200 г заквасена сметана или изцедено кисело мляко

½ ч.л. червен пипер

няколко стръка див лук или зелените пера на пресен лук

сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

Наденицата, нарязана на кръгчета, се запържва леко в загретия зехтин или олио и се изважда.

В същата мазнина се добавя маслото да се разтопи. Задушават зелето на ивички и морковите на шайби до леко омекване.

Поръсва се със сол и черен пипер и се готви на тих огън около 5 мин.

Заквасената сметана се разбърква с червения пипер.

Връща наденицата и се разбърква на котлона.

Гарнира се с пиперената сметана, поръсена с наситнен зелен лук.

Търсете специално колекционерско издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. със 110 избрани, топ рецепти от списанието. Най-уникалните ястия в 10-годишната история на изданието само за 2 лева.