Наденица със зеленчуци на тиган
за 2 порции, 30 мин
Продукти
200 г варена наденица по избор
400 г зеле
2 моркова
1 с.л. зехтин или олио
2 с.л. масло
200 г заквасена сметана или изцедено кисело мляко
½ ч.л. червен пипер
няколко стръка див лук или зелените пера на пресен лук
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне
Наденицата, нарязана на кръгчета, се запържва леко в загретия зехтин или олио и се изважда.
В същата мазнина се добавя маслото да се разтопи. Задушават зелето на ивички и морковите на шайби до леко омекване.
Поръсва се със сол и черен пипер и се готви на тих огън около 5 мин.
Заквасената сметана се разбърква с червения пипер.
Връща наденицата и се разбърква на котлона.
Гарнира се с пиперената сметана, поръсена с наситнен зелен лук.
Търсете специално колекционерско издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. със 110 избрани, топ рецепти от списанието. Най-уникалните ястия в 10-годишната история на изданието само за 2 лева.