Нахут с домати , ориз и сирене

за 2 порции, 20 мин

Кухня
13:04 - 16 Януари 2020
5263
Нахут с домати, ориз и сирене

Продукти

1 голяма глава лук

3 скилидки чесън

2 с.л. олио или зехтин

1/2 ч.л. кимион

1/2 ч.л. канела

1/2 ч.л. джинджифил на прах

1-2 червени люти чили чушлета на ситно или 1-2 щипки едър лют червен пипер

1/2 ч.ч. зеленчуков бульон

200 г бяло саламурено сирене или тофу - соево сирене

240 г домати – пресни или от консерва

240 г сварен нахут – може от консерва

125 г ориз

сол

1 с.л. наситнен магданоз

 

Приготвяне

Оризът се сварява в подсолена вода.

Сиренето на малки кубчета се запържва в 1 с.л. олио или зехтин до златисто и се изважда от тигана.

Добавя се останалото олио или зехтин и се запържват обелените и нарязани на дребно лук и чесън до златисто.

Подправя се с кимиона, канелата, джинджифила, лютите чушлета.

Прибавят се отцеденият нахут и доматите на парченца. Готви се около 5 мин. на тих огън.

Изключва се котлонът и се връщат кубчетата сирене, като внимателно се разбърква. Поръсва се с магданоз.

Поднася се върху сварения ориз, като внимателно се разбърква.

Очаквайте специално издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. с избрани, топ рецепти от списанието.