Нахутена салата с авокадо и грейпфрут

за 4 порции, 25 мин

Кухня
07:38 - 12 Януари 2020
2001
Нахутена салата с авокадо и грейпфрут

Продукти

1 грейпфрут

3 ч.л. мед

2 с.л. олио

1 с.л. сусам

1/2 връзка пресен кориандър или магданоз

1 авокадо

400 г сварен и отцеден нахут – може от консерва

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Грейпфрутът се обелва и се изваждат филетата от ципите, като се събира изтеклият сок.

Сокът от грепфрута се смесва с меда, олиото и сусама.

Нарязват се на ситно листата кориандър или магданоз.

Разрязаното наполовина по дължина авокадо се издълбава от кората и се нарязва на филийки. Смесва се веднага с дресинга и кориандъра или магданоза.

Добавят се нахутът и филетата грейпфрут и внимателно се разбърква.

Посолява се и се поръсва с черен пипер.