Нахутена салата с авокадо и грейпфрут
за 4 порции, 25 мин
Кухня
07:38 - 12 Януари 2020
2153
Продукти
1 грейпфрут
3 ч.л. мед
2 с.л. олио
1 с.л. сусам
1/2 връзка пресен кориандър или магданоз
1 авокадо
400 г сварен и отцеден нахут – може от консерва
сол и черен пипер
Приготвяне
Грейпфрутът се обелва и се изваждат филетата от ципите, като се събира изтеклият сок.
Сокът от грепфрута се смесва с меда, олиото и сусама.
Нарязват се на ситно листата кориандър или магданоз.
Разрязаното наполовина по дължина авокадо се издълбава от кората и се нарязва на филийки. Смесва се веднага с дресинга и кориандъра или магданоза.
Добавят се нахутът и филетата грейпфрут и внимателно се разбърква.
Посолява се и се поръсва с черен пипер.