Николай Бареков: Давам €1000 за снимка от апартамента на Джамбазки в Париж!

У нас
16:34 - 06 Май 2019
10572
Николай Бареков: Давам €1000 за снимка от апартамента на Джамбазки в Париж!

„Давам 1000 евро награда на онзи читател на информационна агенция Lupa.bg, а и на всеки българин, който ми предостави снимки от тризонета на братовчеда на Ангел Джамбазки, ситуиран на „Шанз-Елизе“ в Париж. Наградата е в евро, понеже Джамбазки е милионер в евро. Имам и друга изненада – готов съм да дам 1000 лева на всеки, който осигури автентични фотоси отвътре и от тризонета на неговия ментор Красимир Каракачанов”.

Това обяви пред Lupa.bg евродепутатът Николай Бареков в отговор на плъзналия в социалните мрежи слух за супер луксозен апартамент в самото сърце на Париж на стойност 9 млн евро, собственост уж на братовчед на Ангел Джамбазки. Мълвата и до момента не е отречена от воеводата-евродепутат.

След проверка в Агенцията по геодезия, картография и кадастър пък стана ясно, че апартаментът на Красимир Каракачанов е мезонет. Първото ниво е 149.25 кв. м, а второто - 61.02 кв.м. Така общата му площ е 210 кв.м. Освен това има и тераси с общ размер 117 кв.м.

Това е тризонетът на Красимир Каракачанов

Друг изглед от имотното чудо на вицепремиера

„Обещавам, че веднага, след като получа тези фотоси – хората знаят как да се свържат с мен, могат да ми пишат и във фейсбук, да предоставя кадрите на всички медии, които имат желание да ги публикуват, за да разберем каква е истината за луксозния живот на т.нар. воеводи”, отсече журналистът.

„За разлика от псевдопатриотите, нашата кампания е изключително скромна. Аз съм медиен човек, разбирам от телевизии и реклама, затова мога да кажа, че кампанията на Джамбазки до момента струва поне 2 млн. лева. Това е законовият праг”, напомни Баореков. По думите му двата милиона са вложени в предизборните клипове на Ангел Джамбазки, които вървят по Би Ти Ви и Нова телевизия.

Преди дни стана ясно, че общият размер на финансирането на предизборната кампания на партиите и коалициите в изборите за членове на Европейския парламент на 26 май не може да надхвърля два милиона лева, а за инициативен комитет - сто хиляди лева. Това реши Централната избирателна комисия, която прие със свое решение условията и реда за финансиране на предизборната кампания.

„Тези хора дойдоха във властта, и тук подведоха и премиера Бойко Борисов, с обещанието да увеличат пенсиите. Понеже е Гергьовден, искам да припомня на г-н Каракачанов, че не всеки български пенсионер би могъл да отдели от своята 200 лева пенсия пари за агнешко за гергьовденската трапеза”, ясен бе евродепутатът.

„Последно се обръщам към г-н Джамбазки да бъде така добър да дари своята европейска заплата, която спести в банкови сметки, на избирателите, които заедно с мен го изпратиха в Европейския парламент през 2014-а година. След като иска да става политически гурбетчия за нови 5 години в Брюксел, за да спести нов милион евро, да дари заплатата си от първия мандат, както беше обещал и както аз направих с моята заплата. Не се хваля, но излизам от ЕП без един лев в банкова сметка. Каквото обещах - изпълних, сега е ред на Ангел Джамбазки”, завърши апела си Николай Бареков.