Николай Слатински: Превратът е вече в ход! България е в опасност!

Коментар
15:53 - 10 Юни 2022
14725
Николай Слатински: Превратът е вече в ход! България е в опасност!

НИКОЛАЙ СЛАТИНСКИ

Моят прочит на ситуацията в България: Покушението на чалга-котерията, ръчно управлявана от ДПС и корупционно отхранвана от ГЕРБ, не е само и единствено, основно и главно срещу правителството. Правителството е съпътстваща щета, колатерална жертва, Бог да го прости и ние, критикуващите го да го простим!

Покушението е срещу стратегическия избор на България да принадлежи на Запада, на Европа, на НАТО и на ЕС. Покушението е срещу българските приоритети в областта на сигурността и отбраната, външната политика и вътрешния ред.

Тук чалгарите и изражданците са само дясната и лявата партии-идиотки, които вдигат олелия и хвърлят димки подобно на лудото Яне, самео че не в тоалетните помещения и задкулисието като него, а в кухнята на националната политика и на сцената на фасадната демокрация.

Тези маргинали и клоуни са агенти за отвличане на вниманието. Истински опасните са агентите за влияние на Кремъл, които отдавна купуват и подкупват политическите партии защото много правилно, точно, вярно и адекватно са оценили страната ни като троянския им кон за внасяне на патология в европейските структури, за заразяването на тези структури с проказата на развалата или поне за тяхното отслабване.

У нас вече от доста време действа коалиция "Пета колона", в нея най-значителна е ролята на президента, но той ще бъде употребен от нея, защото е куц кон, куцо пате с втория си мандат, а истинското ѝ острие е Янев.

Парадоксалното и нелепото, подлото и гадното тук е това, че ако в обществото, в масовите нагласи коалиция "Пета колона" може да разчита на не повече от една трета от българските избиратели, то тя контролира повече от две трети от значимите политически позиции и командни висоти на бизнеса, финансите, медиите, културата, спорта, прокуратурата, спецслужбите, криминалните структури... Това ѝ позволява да извърши преврат и да овладее цялата власт в страната. Властта, цялата власт ѝ е нужна както досега - заради самата власт и милиардите от европейските данъкоплатци и публичните ни финанси. Но тя ѝ е нужна и именно заради главната задача - радикална промяна на външнополитическата ориентация, даже не просто ориентация, а принадлежност на България.

Ето защо от месеци поне пиша постоянно - България е в опасност! Очаквах започналия вчера преврат. И той е в ход от вчера, 8 юни.

Някога комунистите казваха Помни 9 юни, пази 9 септември. Сега можем да кажем - Помни 8 юни, пази 10 ноември!