Нова година с Lupa.bg: Цяло пиле с батати
за 6 порции, 50 мин
Продукти
1 пиле
3 батата – сладки картофи
2 глави лук
2 стръка целина
1 дафинов лист
4 зрънца бахар
500 мл пилешки бульон
3 с.л. портокалов сок
2 с.л. зехтин или масло
2-3 с.л. хлебни трохи – прясна галета
наситнен магданоз
черен пипер и сол
Приготвяне
Пилето се натрива със сол и черен пипер и се слага в намазнена тава.
Обелените батати се нарязват на едри полумесеци и се подреждат около пилето.
Между тях се слагат нарязаните стръкове целина, дафиновият лист, лукът на филийки, бахарът, поръсва се със сол.
Залива се с бульона и портокаловия сок.
Отгоре се поръсва с прясната галета, смесена със зехтина или маслото.
Пече се в загрята умерена фурна до хрупкава коричка. Поръсва се с черен пипер и магданоз.
Ястието се приготвя по същия начин с обикновени картофи.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Търсете специалното издание за Коледа и Нова година с акценти: "Свинско с тиква в традицията на празничното печено", "Пълнена пуйка с кюфтенца и наденички", "Звездни курабийки", "Как се белят лесно трудните кестени", "Пържените филийки като уникален десерт".
Отново само за 1 лев.