Нова година с Lupa.bg: Цяло пиле с батати

за 6 порции, 50 мин

Кухня
09:10 - 30 Декември 2019
3114
Нова година с Lupa.bg: Цяло пиле с батати

Продукти

1 пиле

3 батата – сладки картофи

2 глави лук

2 стръка целина

1 дафинов лист

4 зрънца бахар

500 мл пилешки бульон

3 с.л. портокалов сок

2 с.л. зехтин или масло

2-3 с.л. хлебни трохи – прясна галета

наситнен магданоз

черен пипер и сол

 

Приготвяне

Пилето се натрива със сол и черен пипер и се слага в намазнена тава.

Обелените батати се нарязват на едри полумесеци и се подреждат около пилето.

Между тях се слагат нарязаните стръкове целина, дафиновият лист, лукът на филийки, бахарът, поръсва се със сол.

Залива се с бульона и портокаловия сок.

Отгоре се поръсва с прясната галета, смесена със зехтина или маслото.

Пече се в загрята умерена фурна до хрупкава коричка. Поръсва се с черен пипер и магданоз.

Ястието се приготвя по същия начин с обикновени картофи.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Търсете специалното издание за Коледа и Нова година с акценти: "Свинско с тиква в традицията на празничното печено", "Пълнена пуйка с кюфтенца и наденички", "Звездни курабийки", "Как се белят лесно трудните кестени", "Пържените филийки като уникален десерт".

Отново само за 1 лев.