Нова година с Lupa.bg: Орехова торта с кестени
за 6-8 парчета, 45 мин
Продукти
200 г сварени, обелени и намачкани кестени
100 г масло
100 г кафява захар
100 г смлени орехи
3 яйца
1 пак. ванилова захар
50 г ситно настърган шоколад
4-5 с.л. брашно
1 пак. бакпулвер
пудра захар за поръсване
още шоколад за глазура
Приготвяне
Мекото масло се разбива с яйцата, захарта, ванилията.
Прибавят се кестените и орехите и се разбърква.
Добавят се брашното, бакпулверът, шоколадът и се разбърква на гъсто тесто.
Изсипва се в намазнена форма за торта и се пече в загрята фурна на 180 градуса.
Поръсва се с пудра захар или се залива с разтопен шоколад.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Търсете специалното издание за Коледа и Нова година с акценти: "Свинско с тиква в традицията на празничното печено", "Пълнена пуйка с кюфтенца и наденички", "Звездни курабийки", "Как се белят лесно трудните кестени", "Пържените филийки като уникален десерт".
Отново само за 1 лев.