Нова година с Lupa.bg: Яйчен ликьор (класическата рецепта)
за 1 литър, 20 мин
Продукти
1 шушулка ванилия или 2 пак. ванилова захар
6 жълтъка
250 г пудра захар
350 мл кондензирано мляко - течна сметана или прясно мляко
250 мл силен алкохол по избор
Приготвяне
Ваниловата шушулка се разполовява по дължина и се остъргват семенцата.
Ванилията се смесва с жълтъците и пудрата захар. Разбива се до идеално гладък крем.
Добавя се кондензираното мляко и алкохолът.
Слага се на гореща водна баня и се разбива, докато сместа стане пухкава. Но в никакъв случай да не заври.
Още горещ айер ликьорът се пълни в бутилки и се затварят плътно.
Издържа около 4 седмици в хладилник. По време на престоя си се сгъстява. Чрез разклащане на бутилката, яйченият ликьор отново става течен.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Търсете специалното издание за Коледа и Нова година с акценти: "Свинско с тиква в традицията на празничното печено", "Пълнена пуйка с кюфтенца и наденички", "Звездни курабийки", "Как се белят лесно трудните кестени", "Пържените филийки като уникален десерт".
Отново само за 1 лев.