Нова година с Lupa.bg: Яйчен ликьор (класическата рецепта)

за 1 литър, 20 мин

Кухня
09:24 - 29 Декември 2019
3795
Нова година с Lupa.bg: Яйчен ликьор (класическата рецепта)

Продукти

1 шушулка ванилия или 2 пак. ванилова захар

6 жълтъка

250 г пудра захар

350 мл кондензирано мляко - течна сметана или прясно мляко

250 мл силен алкохол по избор

 

Приготвяне

Ваниловата шушулка се разполовява по дължина и се остъргват семенцата.

Ванилията се смесва с жълтъците и пудрата захар. Разбива се до идеално гладък крем.

Добавя се кондензираното мляко и алкохолът.

Слага се на гореща водна баня и се разбива, докато сместа стане пухкава. Но в никакъв случай да не заври.

Още горещ айер ликьорът се пълни в бутилки и се затварят плътно.

Издържа около 4 седмици в хладилник. По време на престоя си се сгъстява. Чрез разклащане на бутилката, яйченият ликьор отново става течен.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Търсете специалното издание за Коледа и Нова година с акценти: "Свинско с тиква в традицията на празничното печено", "Пълнена пуйка с кюфтенца и наденички", "Звездни курабийки", "Как се белят лесно трудните кестени", "Пържените филийки като уникален десерт".

Отново само за 1 лев.