Нумерологът Ели Маринова пред Lupa.bg: 2020-а ще е година на предизвикателства

Актуално интервю
19:01 - 30 Декември 2019
15256
Нумерологът Ели Маринова пред Lupa.bg: 2020-а ще е година на предизвикателства

Ели Маринова е нумеролог. Занимава се още с астрология и гадаене на карти таро. Споделя, че според нея животът е най-красивото нещо на света, но и най-страшното предизвикателство. Родена е в годината на Огнената Маймуна, в часа на Плъха; зодия Лъв с асцендент Близнаци.

- Г-жо Маринова, какво вещаят числата за предстоящата 2020 г.? 

- Числата на 2020-а са: 4, като универсална година за всички, използващи Григорианския календар и 7 - конкретно за България. Годината ще започне ударно. През януари или евентуално през септември-октомври има вероятност от сблъсък между консерватизма и изискванията за стабилност, ред и сигурност, от необходимостта да се съобразяваме с граници и строги ограничения и нахлуването в живота на нещо авангардно и ново, свързано с развитието на технологиите и прилагането им в живота на обикновените хора. Много е възможно това да е нещо много старо и забравено, но извадено от раклата, изтупано и реновирано до неузнаваемост. Това явление може да бъде сравнено с много атрактивен ремикс на стара и забравена песен, която не е била хит за времето си, но която сега ще получи своя шанс. Това противоречие, тази необходимост от съчетаване на старото с неговия консерватизъм и новото и авангардното ще е съпътствано със сериозно напрежение. Възможно е още в началото на годината да бъде предложен генерален план за справяне с рецесията или поне да бъдат демонстрирани сериозни намерения по въпроса.

- Какви са основните послания на тези две числа - 4 и 7?

- Основните послания на тези две числа за нашата страна са: да се спазват правилата и ограниченията, да се внимава с нововъведенията особено във финансовата и банковата сфери. Технологиите и тяхното използване в реалния живот също ще са на дневен ред през цялата година. През цялата година ще се налага да се правят ремонти – на материални активи, технологии, отношения.

- Какво влияние ще окаже 2020 г. върху човечеството?

- Основните акценти за годината ще паднат върху природата и природните ресурси, така широко дискутираните теми за климата и всяка една човешка дейност, свързана с тези фактори. В сферата на 4 и 7 влизат промишленото и селскостопанско производство и технологиите, прилагани в тези сфери, добивът, обработката и използването на природните ресурси. Числата на годината ще изискват експертни решения, строга дисциплина и организация, спазване на закона и реда, съобразяване с ограниченията и необходимостта от спестовност.

През 2020 г. ще се появят и изисквания за усъвършенстване на управленските модели. Така ще имаме шанс за постигане на стабилност и във финансовата, и в  социалната сфера, тоест за овладяване на рецесията, поне до известна степен.

Възможен е и засилен интерес към висшето образование, особено към институтите, занимаващи се с технологии и към техните постижения и нови идеи. Ще има засилен интерес и към мистиката и религията.

- Как бихте определели това, което ни очаква и за какво точно да се подготвят хората?

- Възможно е това да е една доста напрегната година. От всякъде ще има призиви за помощ и за решаване на наболели проблеми, за наложителни ремонти и корекции на вече съществуващи и работещи системи. Във въздуха се носи мечтата за един по-добър свят, но тя ще е придружена от обвинения и търсене на вина и на виновници, от компромати, от фалшиви и необосновани обещания.

- Как да разпознаем тези обвинения?

- Това са прояви на арогантност и цинизъм от страна на силните на деня, от прояви да догматизъм и фанатизъм, от разпространение на фалшиви надежди и новини, от поддаване на фалшиви идеали.

Все пак през 2020 година ще имаме шанс, ако не да тръгнем напред, то поне да успеем за постигнем стабилност и по отношение на финансовата и социалната сфера. Но всичко това ще се случва стъпка но стъпка, като скоростта ще е доста ниска.

Всичко, което е свързано с климата, въздуха, водите, почвите, природните изкопаеми, подземните структури стои на дневен ред през цялата година. Когато става дума за организация на човешката дейност, най-голямо внимание ще се обръща на администрацията, на документите и на тяхната коректност, на производството на материални блага.

Освен това 4 и 7 отговарят за документите и тяхното съдържание. Проблематиката, свързана с документите ще е и в сферата на собствеността, защото 4 отговаря за всяка една територия – без значение дали става въпрос за двор, къща, сграда, територия на квартал, община, град и прочие, а 7 – за експертната дейност и коректността. За това всичко, което е свързано с понятието „територия“ също ще е на дневен ред. Има вероятност на места да се наложи коригиране териториалното деление.

- Какво ще рече това?

- Спазването на подписаните договори, без значение дали те се отнасят за конкретна собственост или за извършване на конкретна дейност, също ще са във фокуса на вниманието на обществото и на държавните институции. На предна линия ще излезе изискването за плащане на данъци, такси, мита, глоби и налози. Ще бъдат инициирани много проверки, свързани с плащането на данъци и такси, глоби и мита. Възможно е да има интересни разкрития свързани с контрабандната дейност на акцизни стоки, контролирани субстанции или хора. Възможно е да бъдат предприети строги и масирани проверки, свързани с всички видове социални плащания или трудоустрояване.

- За какви знаци да се оглеждаме, какво да направим и от какво да се пазим?

- Ще се усети необходимост от разумно планиране, от яснота и търпение при стартиране на нови проекти ще се наложи да поправяме стари грешки, за да можем да отворим път на новото, на благоприятните промени, които може да се случат в края на годината, през ноември и декември. поправяне на стари грешки.

Строго пожелателно е да не започваме нещо, без да сме сигурни, че ще успеем да го довършим и то в срок.

Започнатите, но недовършени задачи означават напразно пилеене на ресурси и време, на разхищение, а тези прояви се наказват строго от четворката.

В социалната дейност – особено внимание ще бъде насочено към коректното внасяне на осигуровки и изплащане на болнични. Възможно е доста хора да открият, че не внасянето на пълните здравни или пенсионни осигуровки ги поставя в не особено добро положение. Има опасност големи групи от хора да се почувстват пренебрегнати или ощетени във връзка със социалното подпомагане – детски надбавки, социални помощи и пенсии.

- В обществен план какво да очакваме?

- Възможно е да има протести, провокирани от недоволство от ниско заплащане и лоши условия на труд, които ще създадат сериозно напрежение. Има опасност и от трудови злополуки, аварии и катастрофи. Като цяло – има опасност от създаване на напрежение в сферата на сигурността и от тук – в сферата на властта. Спортните прояви ще се провеждат по-скоро по стадионите и игрищата. Културният живот и проявите на полето на изкуството ще имат по-скоро класически облик.