Огнена доматена супа с ябълки

за 5-6 порции, 35 мин

Кухня
09:51 - 01 Февруари 2020
2678
Огнена доматена супа с ябълки

Продукти

500 г домати – пресни или от консерва

2 глави лук

1-2 ябълки

1-2 скилидки чесън

1 л зеленчуков бульон

1 с.л. мед

1 ч.л. лют червен пипер

1-2 с.л. зехтин или олио

малко парче масло

сол и черен пипер

билка по избор

 

Приготвяне

Обелената и почистена от семето ябълка се нарязва на кубчета. Доматите се нарязват на парчета.

Обелените лук и чесън се наситняват. Запържват се в загретия зехтин или олиото около 1 мин.

Добавя се лютият червен пипер и се разбърква.

Разрежда се с бульона и кипва. 

Прибавят се ябълката и доматите и се готви на тих огън докато омекнат.

Супата се пасира и се подправя с меда, сол и черен пипер.

Поръсва се с наситнена билка по избор - босилек, магданоз, риган, чубрица, мента.

Очаквайте специално колекционерско издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. със 110 избрани, топ рецепти от списанието. Най-уникалните ястия в 10-годишната история на изданието само за 2 лева.