Огнена доматена супа с ябълки
за 5-6 порции, 35 мин
Продукти
500 г домати – пресни или от консерва
2 глави лук
1-2 ябълки
1-2 скилидки чесън
1 л зеленчуков бульон
1 с.л. мед
1 ч.л. лют червен пипер
1-2 с.л. зехтин или олио
малко парче масло
сол и черен пипер
билка по избор
Приготвяне
Обелената и почистена от семето ябълка се нарязва на кубчета. Доматите се нарязват на парчета.
Обелените лук и чесън се наситняват. Запържват се в загретия зехтин или олиото около 1 мин.
Добавя се лютият червен пипер и се разбърква.
Разрежда се с бульона и кипва.
Прибавят се ябълката и доматите и се готви на тих огън докато омекнат.
Супата се пасира и се подправя с меда, сол и черен пипер.
Поръсва се с наситнена билка по избор - босилек, магданоз, риган, чубрица, мента.
Очаквайте специално колекционерско издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. със 110 избрани, топ рецепти от списанието. Най-уникалните ястия в 10-годишната история на изданието само за 2 лева.