Омбудсманът на БНТ: Командира искаше ченгета в медиите!

Иван Такев обвини Иван Костов, че егото му е по-голямо от самия него

Новини
16:03 - 13 Април 2019 (обновена)
3341
Омбудсманът на БНТ: Командира искаше ченгета в медиите!

Телевизионерът Иван Такев, който в момента изпълнява длъжността омбудсман на БНТ, сподели своята позиция, касаеща книгата на Иван Костов. Политикът я издаде наскоро, а преди два дни я представи официално пред много свои почитатели и съмишленици.

Такев, който преди да се върне на работа в Телевизията майка, беше пресаташе на любимия си ЦСКА по времето на Александър Томов.

"Вчера Иван Костов представи книгата си "Свидетелства за прехода 1989-1999". Аз за Иван Костов нищо няма да кажа, той вчера Христо Кирчев много добре го е казал и характеризирал - "Костов позволи егото му да го победи! Болшевишкият му характер надделя".

Само ще припомня, че след като БСП, в лицето на Клара Маринова и Нора Ананиева, не успяха да унищожат телевизионното предаване "Отзвук", това направи Иван Костов и СДС!

Едно остро, полемично и плуралистично предаване некриещо симпатиите си към демократичните сили! И го направи чрез хората на Евролевицата, на които даде да управляват БНТ - проф. Димо Димов, Иван Попйорданов и Драгомир Драганов, с активното участие на "медииния корифей" Емил Стоянов (братът на "той е"), който беше член на УС на БНТ!

Той се довери на Мирослава Неинска, Явор Дачков и Люба Кулезич!

"Гласове" стана главната трибуна за утвърждаване на култа към Командира! Това го казвам в контекста на вчерашните му упреци, че хората са се отказали да бранят неговите реформи и демокрацията! За това той направи немалко; заобикаляки се с удобни, послушни и безкритични хора!

Не хората се отказаха, а той се отказа от хората и изпадна в непроницаемо мълчание, дълго след като сдаде властта! Не бил направил декомунизация, защото имало съпротива!!!

През 1998 година попитах министъра на държавната администрация Марио Тагарински защо се доверяват на ченгета в медиите, а не на свободни и необвързани хора, а той ми отговори, че това била волята на Командира! Това е...", написа в официалния си профил във Фейсбук Иван Такев.