Отнеха шофьорската книжка на Лютви Местан

Прокуратурата постанови лидерът на ДОСТ да не шофира, докато тече разследването за катастрофата

Крими
12:47 - 16 Април 2019
2699
Отнеха шофьорската книжка на Лютви Местан

Шофьорската книжка на Лютви Местан е отнета временно с постановление на Окръжната прокуратура в Кърджали, съобщиха от държавното обвинение.

Лидерът на ДОСТ е останал без свидетелството за управление на МПС днес, 16 април.

Като мотив от прокуратурата посочват, че Лютви Местан е привлечен като обвиняем за престъпление по транспорта, в резултат на което е причинена смърт.

По-рано днес близки на семейството на загиналото бебе обявиха, че се страхуват, че политикът ще се спаси чрез връзки. Бащата на загиналото бебе - Юсеин твърди, че е очаквал колата на Местан да спре на знака "Стоп" на фаталното кръстовище.

"Покрусен съм, искрени съболезнования, имам само една молба обаче - да не раздаваме предварително присъди. На снимките се вижда моята кола, станала фронтално на пътя. Но ако съм пресякъл предимство, тази кола трябваше да е ударена отляво, защото завивам отляво. Всички видяхте, че тази кола е непокътната отляво. Ударена е фронтално, от удара се измества и застава даже в посока Гърция и хората, които дойдоха, са мислиха, че е пътувала не към Кърджали, а към Гърция другата кола", обяви самият Лютви Местан.