Пак яздим велосипеди на ток до Витоша

Цената под наем за 3 часа ще бъде 15 лв. през работните дни и 20 през уикенда

У нас
10:02 - 18 Юли 2019
1870
Пак яздим велосипеди на ток до Витоша

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще присъства днес от 12.00 ч. на стартирането на втория сезон на услугата за наемане на електрически велосипеди от паркинга пред "Национален исторически музей" (НИМ) до местностите "Тихия кът" и "Златните мостове" в природен парк Витоша.

Днес всеки ще може безплатно да язди колелетата на ток на стартовата точка пред НИМ, информират от общината.

Пилотният проект стартира точно преди една година по инициатива на "Зелена София" - Столична община и мрежата за устойчиво развитие Клийнтех България, с подкрепата на EIT Climate-KIC - най-голямото публично-частно партньорство в ЕС, подпомагащо развитието на зелени иновации, като включва и широк кръг от партньори.

Инициативата е пример за работещо публично-частно партньорство, заявяват от Столична община. Усилията на водещите партньори в проекта "Зелена София" - Столична община, Клийнтех България и EIT Climate-KIC, послужиха за основа, която окуражава надграждането на услугата. Така, през тази година ElJoy Bikes си сътрудничи с Е-Mountain Bike, за да предоставят възможност за взимане под наем на ново поколение планински електрически велосипеди. Те ще се предлагат на адрес ул. "Никола Габровски" номер 1, както и пред НИМ.

Желаещите да използват велосипедите могат да направят резервация на тел: 0885151928 или да посетят уеб страницата www.rentebike.bg. Работното време е понеделник - петък: 10 - 19 ч. и събота - неделя: 9 - 19 ч. Цената за отдаване под наем за 3 часа ще бъде 15 лв. през работните дни и 20 лв. през уикенда. Планирано е услугата да бъде достъпна до края на октомври или до задържането на подходящи метеорологични условия.