Пълнена ряпа с пилешко рагу

за 4 порции, 30 мин 

Кухня
11:46 - 27 Май 2020
1313
Пълнена ряпа с пилешко рагу

Продукти

8 едри глави ряпа

400 г пилешко филе

400 г зелени аспержи или зелен фасул

350 г моркови

1 глава лук

2 с.л. зехтин или олио

2 с.л. брашно

200 мл зеленчуков бульон

200 мл течна готварска сметана или прясно мляко

листенца зелена целина

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Почистените аспержи и моркови се нарязват напречно на парчета – 1-2 см. Обеленият лук се наситнява.

Ряпата се обелва и се отрязват капачета. Издълбава се вътрешността и издълбаното се нарязва на тънки парченца.

Пилешкото филе се нарязва на хапки. Запържва се до златисто в загретия зехтин или олио и се изважда.

В същата мазнина се задушават 2-3 мин. заедно лукът, морковите и парченцата издълбана ряпа.

Поръсва се брашното, разбърква се на котлона и се деглазира с бульона и сметаната - да заври.

Добавят се аспержите и къкри 5-7 мин., докато зеленчуците омекнат, но да останат леко хрупкави.

Подправя се с наситнените листа зелена целина, черен пипер и сол.

Прибавя се пилешкото месо и се разбърква.

Издълбаните глави ряпа се бланшират за 2-3 мин. във вряща подсолена вода, варят се 1 мин. под капак до леко да омекнат и се отцеждат.

Сварената ряпата се пълни с пилешко-зеленчуковото рагу.

 

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.