Пълнено телешко с чушки
за 4 порции, 55 мин
Продукти
2 телешки тънки шницела – по около 300 г всеки - може пилешко, свинско, риба
2-4 в зависимост от големината жълти или зелени леко изпечени чушки
2 стръка пресен лук
1 ч.л. зелен пипер на зърна или меланж пипер
сол и черен пипер
4 ч.л. горчица
1 с.л. олио или зехтин
Приготвяне
Почистените от семето печени чушки се обелват и се нарязват ма ленти.
Пресният лук се нарязва напречно леко косо на фини пръстени.
Смесва се с чушките и леко счуканите зърна зелен пипер.
Телешките шницели се поръсват със сол и черен пипер.
Намазват се с горчица от едната страна. Разрязват се напречно наполовина.
Разпределя се плънката върху месото, сгъват се и се закопчават с клечки за зъби.
Слагат се върху алуминиево фолио, намазано със зехтина или олиото.
Пекат се на скара или на грил тиган 8-10 мин. от всяка страна.
Плънката може да се направи с 4 изпечени зелени люти чушлета, изчистени от семките, като се увеличи количеството на пресния лук.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Търсете актуалния брой с акценти: "Лятна свежа лазаня с много зарзават в 5 варианта" и "Как се прави чисто черен сладолед".