Пълнено телешко с чушки

за 4 порции, 55 мин

Кухня
10:19 - 30 Септември 2019
2638
Пълнено телешко с чушки

Продукти

2 телешки тънки шницела – по около 300 г всеки - може пилешко, свинско, риба

2-4 в зависимост от големината жълти или зелени леко изпечени чушки

2 стръка пресен лук

1 ч.л. зелен пипер на зърна или меланж пипер

сол и черен пипер

4 ч.л. горчица

1 с.л. олио или зехтин

 

Приготвяне

Почистените от семето печени чушки се обелват и се нарязват ма ленти.

Пресният лук се нарязва напречно леко косо на фини пръстени.

Смесва се с чушките и леко счуканите зърна зелен пипер.

Телешките шницели се поръсват със сол и черен пипер.

Намазват се с горчица от едната страна. Разрязват се напречно наполовина.

Разпределя се плънката върху месото, сгъват се и се закопчават с клечки за зъби.

Слагат се върху алуминиево фолио, намазано със зехтина или олиото.

Пекат се на скара или на грил тиган 8-10 мин. от всяка страна.

Плънката може да се направи с 4 изпечени зелени люти чушлета, изчистени от семките, като се увеличи количеството на пресния лук.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Търсете актуалния брой с акценти: "Лятна свежа лазаня с много зарзават в 5 варианта" и "Как се прави чисто черен сладолед".