Първо в Lupa.bg: Преди убийството психологът Нав бил на почивка в Тайланд

Иван Владимиров е разстрелян като Иво Андреев на Женския пазар

Общество
12:17 - 09 Февруари 2023
6246
Първо в Lupa.bg: Преди убийството психологът Нав бил на почивка в Тайланд

Разстреляният психолог Иван Владимиров-Нав бил на почивка в Тайланд преди близо 2 седмици, разказа пред Lupa.bg негови близки. Той заминал със свой приятел.

Неговите колеги са потресени от нелепата смърт на Нав. Описват го като голям професионалист, получил образованието си в САЩ. „Голям спортист е, има чувство за хумор, понякога черно”, описват го психолози. Само преди 3 дни Нав бе гост на предаването „Преди обед”, за което самият той написа във фейсбук.

 „На когото много му е залипсвала кривата ми мутра, може да ме гледа ретроспективно в Преди обед по БТВ, където коментирахме интересни и безинтересни теми.

Още първия ден успях да се изложа мащабно с кретенска шега за името Катар. Аз наистина винаги съм си мислел, че е срамна болест, а то се оказа домакин на световно по футбол. Това, разбира се, в кръга на шегата, но както често се случва, моето пост-модерно чувство за хумор излезе недоразбрано и дори ме писаха във вестник "Марица" как съм обидил цяла държава. Въобще, добре че съм свикнал да се излаагам”.

Снощи, малко след 22:30 часа, в полицията е получен сигнал за прострелян мъж в жилищна кооперация на ул. "Черковна". Убиецът е задържан. По информация на водещата Десислава Стоянова килърът е бившо ченге. Той е съсед на Иван Владимиров.

Убиецът и жертвата от години имали вражда. В предаването „Преди обед” Нав се е оплаквал именно от този съсед, който преди време бил ударил възрастен човек.

Психологът загина по сходен начин с Иво Андреев на 11 ноември миналата година в района на Женския пазар. Журналистът издъхна в линейката на път към болницата. Извършителят Константин Дамов е в ареста Той е бивш военен.

Убийството на Иво Андреев е следствие от дългогодишен спор между съседи. Това сподели Ленко Ленков, близък приятел на убития и неговото семейство. Той каза, че Андреев е бил в конфликт със своя съсед в продължение на близо десет години.