Пържена пъстърва с бадеми (СТЪПКА ПО СТЪПКА)
Кухня
08:18 - 13 Август 2021
4595
Продукти
2 почистени пъстърви или друга цяла риба
150 г брашно
3 с.л. масло
3 с.л. олио или зехтин
3 с.л. филирани бадеми – белени и нарязани на люспи
4 резена лимон
Приготвяне
1
Почистената риба се подсушава идеално, за да не пръска в горещата мазнина.
2
Овалва се в брашното и се изтръсква да падне излишното, за да се получи идеална хрупкава кожичка.
3
Пържи се в загрятото олио или зехтин и 2 с.л. масло с едно обръщане общо 4-5 мин. Като се полива горната част с горещата мазнина, за да се изпържи равномерно до златисто кафяво.
4
Отделно, в останалото разтопено масло, се запържват бадемите до светлокафяво, като се внимава – бързо прегарят. Поръсват се рибите с бадемите, като се поливат и с маслото от пърженето на ядките.