Пържена пъстърва с бадеми (СТЪПКА ПО СТЪПКА)

Кухня
08:18 - 13 Август 2021
4007
Пържена пъстърва с бадеми (СТЪПКА ПО СТЪПКА)

Продукти

2 почистени пъстърви или друга цяла риба

150 г брашно

3 с.л. масло

3 с.л. олио или зехтин

3 с.л. филирани бадеми – белени и нарязани на люспи

4 резена лимон

 

Приготвяне 

1

Почистената риба се подсушава идеално, за да не пръска в горещата мазнина.

 

2

Овалва се в брашното и се изтръсква да падне излишното, за да се получи идеална хрупкава кожичка.

3

Пържи се в загрятото олио или зехтин и 2 с.л. масло с едно обръщане общо 4-5 мин. Като се полива горната част с горещата мазнина, за да се изпържи равномерно до златисто кафяво.

 

4

Отделно, в останалото разтопено масло, се запържват бадемите до светлокафяво, като се внимава – бързо прегарят. Поръсват се рибите с бадемите, като се поливат и с маслото от пърженето на ядките.