Пащърнак с лимоново масло

за 2 порции, 30 мин

Кухня
10:11 - 11 Февруари 2020
723
Пащърнак с лимоново масло

Продукти

½ кг корени пащърнак

1 лимон

1 с.л. масло

1 с.л.зехтин или олио

½ ч.л. захар

сол и черен пипер

Приготвяне

Обеленият пащърнак се нарязва на тънки филийки по дължина.

Запържва се в маслото и зехтина или олиото до златисто за около 5 мин., като се поръсва и захарта. Подправя се със сол и черен пипер.

Поръсва се настърганата кора на лимона и се сипват 5 с.л. вода.

Къкри до омекване 10-15 мин. – да остане на мазнина.

Залива се със сока от лимона.

Очаквайте специално колекционерско издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. със 110 избрани, топ рецепти от списанието. Най-уникалните ястия в 10-годишната история на изданието само за 2 лева.