Пащърнак с лимоново масло
за 2 порции, 30 мин
Кухня
10:11 - 11 Февруари 2020
2576
Продукти
½ кг корени пащърнак
1 лимон
1 с.л. масло
1 с.л.зехтин или олио
½ ч.л. захар
сол и черен пипер
Приготвяне
Обеленият пащърнак се нарязва на тънки филийки по дължина.
Запържва се в маслото и зехтина или олиото до златисто за около 5 мин., като се поръсва и захарта. Подправя се със сол и черен пипер.
Поръсва се настърганата кора на лимона и се сипват 5 с.л. вода.
Къкри до омекване 10-15 мин. – да остане на мазнина.
Залива се със сока от лимона.
Очаквайте специално колекционерско издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. със 110 избрани, топ рецепти от списанието. Най-уникалните ястия в 10-годишната история на изданието само за 2 лева.