Паста с бекон и орехи
за 4 порции, 25 мин
Продукти
400 г паста по избор
250 г пушен бекон
50 мл бульон по избор
2 малки главички лук или 1 голяма
1 ч.ч. течна сметана или прясно мляко
2 с.л. наситнен див лук или зелените пера на пресен
100 г орехови ядки
босилек
пармезан или друго жълто сирене - ситно настъргано
сол
Приготвяне
Пастата се сварява ал денте във вряща подсолена вода.
Орехите се запичат на сух тиган и се изваждат.
В същия тиган се запържва беконът на лентички или кубчета до хрупкавост и се изважда.
В отделената мазнина в тигана се задушава обеленият и наситненен лук. Деглазира се с бульона - да заври силно.
Сипва се течната сметана и къкри 1-2 мин. да се посгъсти.
Отцедената паста се слага в соса и се разбърква на котлона.
Гарнира се с ореховите ядки и бекона.
Поръсва се с наситнения зелен лук, листенца босилек и пармезан.
Търсете специалното колекционерско издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. със 110 избрани, топ рецепти от списанието. Най-уникалните ястия в 10-годишната история на изданието само за 2 лева.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.