Паста с бекон и орехи

за 4 порции, 25 мин

Кухня
10:08 - 02 Март 2020
2209
Паста с бекон и орехи

Продукти

400 г паста по избор

250 г пушен бекон

50 мл бульон по избор

2 малки главички лук или 1 голяма

1 ч.ч. течна сметана или прясно мляко

2 с.л. наситнен див лук или зелените пера на пресен

100 г орехови ядки

босилек

пармезан или друго жълто сирене - ситно настъргано

сол

 

Приготвяне

Пастата се сварява ал денте във вряща подсолена вода.

Орехите се запичат на сух тиган и се изваждат.

В същия тиган се запържва беконът на лентички или кубчета до хрупкавост и се изважда.

В отделената мазнина в тигана се задушава обеленият и наситненен лук. Деглазира се с бульона - да заври силно.

Сипва се течната сметана и къкри 1-2 мин. да се посгъсти.

Отцедената паста се слага в соса и се разбърква на котлона.

Гарнира се с ореховите ядки и бекона.

Поръсва се с наситнения зелен лук, листенца босилек и пармезан.

Търсете специалното колекционерско издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. със 110 избрани, топ рецепти от списанието. Най-уникалните ястия в 10-годишната история на изданието само за 2 лева.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.