Паста с кайма и зеле

за 2 порции, 40 мин

Кухня
09:43 - 04 Юли 2020
1175
Паста с кайма и зеле

Продукти

250-300 г кайма по избор

180-200 г паста по избор

½ малка глава зеле

1 червена чушка

1 глава лук

4 с.л. зехтин

сол и черен пипер

100 г заквасена сметана или крем сирене

½ ч.л. червен пипер

 

Приготвяне

Пастата се сварява ал денте във вряща подсолена вода.

Каймата се запържва в 2 с.л. загрят зехтин с разбъркване до светлокафяви гранули.

Овкусява се със сол, черен и червен пипер и се изважда.

В същия тиган се добавя останалият зехтин. Запържват се нарязаното на ленти прясно зеле, чушките и лукът на кубчета и се посолява.

Сипва се 50 мл вода и се задушава под капак около 10 мин.

Пастата се отцежда и се прибавя при зеленчуците.

Добавят се запържената кайма, заквасената сметана и всичко се разбърква. Поръсва се с черен пипер.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.