Паста с кайма и зеле
за 2 порции, 40 мин
Продукти
250-300 г кайма по избор
180-200 г паста по избор
½ малка глава зеле
1 червена чушка
1 глава лук
4 с.л. зехтин
сол и черен пипер
100 г заквасена сметана или крем сирене
½ ч.л. червен пипер
Приготвяне
Пастата се сварява ал денте във вряща подсолена вода.
Каймата се запържва в 2 с.л. загрят зехтин с разбъркване до светлокафяви гранули.
Овкусява се със сол, черен и червен пипер и се изважда.
В същия тиган се добавя останалият зехтин. Запържват се нарязаното на ленти прясно зеле, чушките и лукът на кубчета и се посолява.
Сипва се 50 мл вода и се задушава под капак около 10 мин.
Пастата се отцежда и се прибавя при зеленчуците.
Добавят се запържената кайма, заквасената сметана и всичко се разбърква. Поръсва се с черен пипер.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.