Паста със свински филенца

за 2 порции, 30 мин

Кухня
09:07 - 27 Януари 2020
4892
Паста със свински филенца

Продукти

300 гр свинско бонфиле или пилешко от гърди

2 глави лук

1-2 скилидки чесън

200 г паста по избор

3 с.л. зехтин

4-5 листенца салвия

100 мл шери – може вермут или полусухо бяло вино

40 г масло

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Пастата се сварява ал денте в подсолена вряща вода.

Свинското бонфиле или пилешкото се нарязва на шайби с дебелина около 1-2 см и се поръсват със сол и черен пипер.

Запържва се от двете страни по 3 мин. в 1 с.л. сгорещен зехтин.

Месото се изважда, добавя се останалият зехтин и се запържват обелените и наситнени лук и чесън около 1 мин. Прибавят се листенцата салвия.

Сипва се алкохолът и кипва на силен огън - да се изпари течността наполовина.

Пастата се отцежда, като се оставя около 100 мл от водата.

Течността се изсипва при лука и чесъна и се връща месото. Къкри 2-3 мин.

Маха се от котлона и се добавя маслото с рзабъркване.

Месото със соса се смесва с пастата и се поръсва с черен пипер.

Очаквайте специално издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. с избрани, топ рецепти от списанието.