Пъстърва с бекон и лук

за 4 порции, 25 мин

Кухня
08:35 - 30 Юни 2020
1165
Пъстърва с бекон и лук

Продукти

4 пъстърви или друга риба по избор

200 г пушен бекон

200 г лук

4 скилидки чесън

100 мл зехтин или олио

3-4 с.л. брашно

магданоз

сол и бял пипер

1 лимон

 

Приготвяне

Пъстървите се натриват отвън и отвътре със сол и бял пипер.

Овалват се в брашното и се пържат в загретия зехтин или олио от двете страни за общо 2-3 мин. до златиста коричка.

Пекат се още около 10 мин. в загрята на 200 градуса фурна.

Беконът се нарязва на ленти и се запържва на сух тиган – да си пусне мазнината.

Добавят се обеленият и нарязан на ивици лук и обеленият и нарязан на тънки филийки чесън и всичко се запържва до златисто кафяво.

С лучения бекон и с парчета лимон се гарнират пъстървите, поръсват се с наситнен магданоз.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.