Пъстърва с бекон и лук
за 4 порции, 25 мин
Продукти
4 пъстърви или друга риба по избор
200 г пушен бекон
200 г лук
4 скилидки чесън
100 мл зехтин или олио
3-4 с.л. брашно
магданоз
сол и бял пипер
1 лимон
Приготвяне
Пъстървите се натриват отвън и отвътре със сол и бял пипер.
Овалват се в брашното и се пържат в загретия зехтин или олио от двете страни за общо 2-3 мин. до златиста коричка.
Пекат се още около 10 мин. в загрята на 200 градуса фурна.
Беконът се нарязва на ленти и се запържва на сух тиган – да си пусне мазнината.
Добавят се обеленият и нарязан на ивици лук и обеленият и нарязан на тънки филийки чесън и всичко се запържва до златисто кафяво.
С лучения бекон и с парчета лимон се гарнират пъстървите, поръсват се с наситнен магданоз.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.