Пъстра салата с пуешко или пилешко

за 6 порции, 50 мин

Кухня
09:59 - 02 Март 2020
2301
Пъстра салата с пуешко или пилешко

Продукти

1 кг пуешко или пилешко филе от гърди

8-10 чери доматчета

1 зелена салата

2 моркова

1 малка консерва царевица

1 краставица

2-3 с.л. зехтин или олио

1 ч.л. червен пипер

2 с.л. балсамов оцет

3-4 с.л. кисело мляко

1 ч.л. горчица

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Месото се нарязва на филийки или ивици и се подправя със сол, черен и червен пипер.

Запържва се на порции в половината загрят зехтин или олио около 5 мин. до златисто кафяво  – да остане сочно.

Зелената салата се накъсва едро или се оставят цели листата, в зависимост от големината.

Обелените моркови се нарязват на тънки ивици, обелената краставица - на филийки, доматчетата на половинки или четвъртинки, царевицата се отцежда. Зеленчуците се смесват.

Отгоре се подреждат филенцата пуешко.

Залива се с дресинг от киселото мляко, останалия зехтин или олио, горчицата, балсамикото, сол.

Търсете специалното колекционерско издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. със 110 избрани, топ рецепти от списанието. Най-уникалните ястия в 10-годишната история на изданието само за 2 лева.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.