Пъстра салата с пуешко или пилешко
за 6 порции, 50 мин
Продукти
1 кг пуешко или пилешко филе от гърди
8-10 чери доматчета
1 зелена салата
2 моркова
1 малка консерва царевица
1 краставица
2-3 с.л. зехтин или олио
1 ч.л. червен пипер
2 с.л. балсамов оцет
3-4 с.л. кисело мляко
1 ч.л. горчица
сол и черен пипер
Приготвяне
Месото се нарязва на филийки или ивици и се подправя със сол, черен и червен пипер.
Запържва се на порции в половината загрят зехтин или олио около 5 мин. до златисто кафяво – да остане сочно.
Зелената салата се накъсва едро или се оставят цели листата, в зависимост от големината.
Обелените моркови се нарязват на тънки ивици, обелената краставица - на филийки, доматчетата на половинки или четвъртинки, царевицата се отцежда. Зеленчуците се смесват.
Отгоре се подреждат филенцата пуешко.
Залива се с дресинг от киселото мляко, останалия зехтин или олио, горчицата, балсамикото, сол.
Търсете специалното колекционерско издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. със 110 избрани, топ рецепти от списанието. Най-уникалните ястия в 10-годишната история на изданието само за 2 лева.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.