Патладжани с чушки и домати

за 6 порции, 55 мин

Кухня
09:20 - 19 Юни 2019
3628
Патладжани с чушки и домати

Продукти

2 патладжана

2 червени чушки

2 жълти или зелени чушки

2 глави лук

2 скилидки чесън

1 с.л. кедрови ядки (може тиквени или слънчогледови семки или счукани ядки по избор)

2 с.л. зехтин или олио

600 г белени домати

300 мл зеленчуков бульон

сол и черен пипер

1-2 стръка босилек

½ връзка див лук или зелените пера на пресен лук

 

Приготвяне

Патладжаните и чушките се нарязват на парченца. Лукът се нарязва на ивички, чесънът – на ситно.

Кедровите ядки се запържват на сух тиган до златисто.

Сипва се зехтинът или олиото, загрява се и се добавят да се запържат леко лукът и чесънът.

Прибавят се чушките и патладжаните и се сотира всичко 2 мин.

Добавят се доматите, бульонът, сол, черен пипер и се готви на средна температура около 20 мин.

Слагат се нарязаните листенца босилек и се разбърква.

Поръсва се с фино нарязания зелен лук.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Очаквайте скоро специалното печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон.