Патладжани с чушки и домати
за 6 порции, 55 мин
Продукти
2 патладжана
2 червени чушки
2 жълти или зелени чушки
2 глави лук
2 скилидки чесън
1 с.л. кедрови ядки (може тиквени или слънчогледови семки или счукани ядки по избор)
2 с.л. зехтин или олио
600 г белени домати
300 мл зеленчуков бульон
сол и черен пипер
1-2 стръка босилек
½ връзка див лук или зелените пера на пресен лук
Приготвяне
Патладжаните и чушките се нарязват на парченца. Лукът се нарязва на ивички, чесънът – на ситно.
Кедровите ядки се запържват на сух тиган до златисто.
Сипва се зехтинът или олиото, загрява се и се добавят да се запържат леко лукът и чесънът.
Прибавят се чушките и патладжаните и се сотира всичко 2 мин.
Добавят се доматите, бульонът, сол, черен пипер и се готви на средна температура около 20 мин.
Слагат се нарязаните листенца босилек и се разбърква.
Поръсва се с фино нарязания зелен лук.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Очаквайте скоро специалното печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон.