Печени картофки с крем сирене

за 4 порции, 60 мин

Кухня
09:26 - 25 Май 2020
1591
Печени картофки с крем сирене

Продукти

800 г пресни картофки

½ връзка див лук или зелената част na 2-3 стръка пресен лук

200 г крем сирене

малко масло

червен пипер и сол

 

Приготвяне

Картофките се измиват много добре. Без да се белят, се подреждат върху намаслена хартия за печене.

Пекат се в предварително загрята умерена фурна около 45 мин. – да омекнат.

Дивият лук или зелените пера от пресен лук се нарязват на дребно.

Изпечените картофки се срязват отгоре на кръст и внимателно се натискат да се поотворят.

Посоляват се и се поръсват с червен пипер.

Всеки картоф се гарнира с крем сирене и се поръсва със зеления лук.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.