Печени картофки с крем сирене
за 4 порции, 60 мин
Кухня
09:26 - 25 Май 2020
3099
Продукти
800 г пресни картофки
½ връзка див лук или зелената част na 2-3 стръка пресен лук
200 г крем сирене
малко масло
червен пипер и сол
Приготвяне
Картофките се измиват много добре. Без да се белят, се подреждат върху намаслена хартия за печене.
Пекат се в предварително загрята умерена фурна около 45 мин. – да омекнат.
Дивият лук или зелените пера от пресен лук се нарязват на дребно.
Изпечените картофки се срязват отгоре на кръст и внимателно се натискат да се поотворят.
Посоляват се и се поръсват с червен пипер.
Всеки картоф се гарнира с крем сирене и се поръсва със зеления лук.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.