Пица на руло с извара, колбас и рукола
за 3 порции, 40 мин
Продукти
120 г извара
3 яйца
120 г настъргано жълто сирене по избор – може кашкавал
За плънката:
oще 60 г настъргано жълто сирене
доматен сос или лютеница
колбас по избор
зеленчуци за гарниране по избор
1 шепа рукола
Приготвяне
Смесват се изварата, яйцата и 120 г жълто сирене. Разстила се в тава с хартия за печене.
Пече се в загрята умерена фурна около 15 мин.
Кората се намазва с доматен сос или лютеница, гарнира се с колбас, зеленчуци, гъби, царевица и др. по избор. Поръсва се с останалото жълто сирене.
Слага се отново във фурната, само да се запече до златисто сиренето.
Оставя се леко да изстине, поръсва се с руколата и се завива на руло.
Руколата може да се замени със спанак.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Търсете актуалния брой с акценти: "Ориент пилаф в 4 оригинални варианта", "Мушмули на мармалад", "Как се прави лесно хрупкава коричка на месото", "4 рецепти за имунитет срещу грипа".
Очаквайте специално издание за Никулден на същата цена - 1 лев.