Пица на руло с извара, колбас и рукола

за 3 порции, 40 мин

Кухня
19:57 - 27 Ноември 2019
478
Пица на руло с извара, колбас и рукола

Продукти

120 г извара

3 яйца

120 г настъргано жълто сирене по избор – може кашкавал

За плънката:

oще 60 г настъргано жълто сирене

доматен сос или лютеница

колбас по избор

зеленчуци за гарниране по избор

1 шепа рукола

 

Приготвяне

Смесват се изварата, яйцата и 120 г жълто сирене. Разстила се в тава с хартия за печене.

Пече се в загрята умерена фурна около 15 мин.

Кората се намазва с доматен сос или лютеница, гарнира се с колбас, зеленчуци, гъби, царевица и др. по избор. Поръсва се с останалото жълто сирене.

Слага се отново във фурната, само да се запече до златисто сиренето.

Оставя се леко да изстине, поръсва се с руколата и се завива на руло.

Руколата може да се замени със спанак.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Търсете актуалния брой с акценти: "Ориент пилаф в 4 оригинални варианта", "Мушмули на мармалад", "Как се прави лесно хрупкава коричка на месото", "4 рецепти за имунитет срещу грипа".

Очаквайте специално издание за Никулден на същата цена - 1 лев.