Пица от бутертесто със зеле и колбас

за 4 порции, 44 мин

Кухня
08:35 - 18 Ноември 2019
2965
Пица от бутертесто със зеле и колбас

Продукти

300 г лук

3 с.л. зехтин

600 г савойско зеле или обикновено бяло зеле

1 с.л. масло

150 г домати

1 ч. л. настъргана лимонова кора

1 ч.л. кимион на зърна

1 ч.л. червен пипер – може пушен

сол и черен пипер

1 щипка захар

200 г салам чоризо или друг сушено-пушен колбас по избор - може суджук, луканка

200-250 г бутер тесто

5-6 стръка магданоз

Приготвяне

Лукът се нарязва на тънки ивици и се запържва в загретия зехтин около 1 мин.

Зелето се нарязва на ленти и се задушава при лука 5-6 мин., като се добавя и маслото.

Доматите се нарязват на кубчета. Добавят се към зелето и се поръсва с лимоновата кора, кимиона, черен пипер, сол, червения пипер и щипката захар.

Сипва се 100 мл вода и се готви 3-4 мин.

Чоризото се нарязва косо на тънки филийки

Бутер тестото се разстила в тава и се надупчва на няколко места с вилица.

Зелето се смесва с чоризото и се разстила върху тестото, като се оставя отстрани по 1 см свободен.

Пече се в загрятата фурна на 225 градуса 20-25 мин.

Поръсва се с наситнения магданоз.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Търсете новия брой с акценти: "Ориент пилаф в 4 оригинални варианта", "Мушмули на мармалад", "Как се прави лесно хрупкава коричка на месото", "4 рецепти за имунитет срещу грипа".

Очаквайте специално издание за Никулден на същата цена - 1 лев.