Пица от бутертесто със зеле и колбас
за 4 порции, 44 мин
Продукти
300 г лук
3 с.л. зехтин
600 г савойско зеле или обикновено бяло зеле
1 с.л. масло
150 г домати
1 ч. л. настъргана лимонова кора
1 ч.л. кимион на зърна
1 ч.л. червен пипер – може пушен
сол и черен пипер
1 щипка захар
200 г салам чоризо или друг сушено-пушен колбас по избор - може суджук, луканка
200-250 г бутер тесто
5-6 стръка магданоз
Приготвяне
Лукът се нарязва на тънки ивици и се запържва в загретия зехтин около 1 мин.
Зелето се нарязва на ленти и се задушава при лука 5-6 мин., като се добавя и маслото.
Доматите се нарязват на кубчета. Добавят се към зелето и се поръсва с лимоновата кора, кимиона, черен пипер, сол, червения пипер и щипката захар.
Сипва се 100 мл вода и се готви 3-4 мин.
Чоризото се нарязва косо на тънки филийки
Бутер тестото се разстила в тава и се надупчва на няколко места с вилица.
Зелето се смесва с чоризото и се разстила върху тестото, като се оставя отстрани по 1 см свободен.
Пече се в загрятата фурна на 225 градуса 20-25 мин.
Поръсва се с наситнения магданоз.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Търсете новия брой с акценти: "Ориент пилаф в 4 оригинални варианта", "Мушмули на мармалад", "Как се прави лесно хрупкава коричка на месото", "4 рецепти за имунитет срещу грипа".
Очаквайте специално издание за Никулден на същата цена - 1 лев.