Пица с ленено семе , домати и сирене
за 2 порции, 35 мин

Продукти
150 г счукано, смляно ленено семе
80 г пармезан или друго жълто сирене по избор – може кашкавал
2-3 яйца
1 щипка сол
доматен сос
малко зехтин или олио
още жълто сирене и суха или прясна билка за поръсване
Приготвяне
Смесват се на каша лененото семе, настърганият на ситно пармезан, яйцата и щипката сол.
Разстила се върху хартия за печене. По-лесно е да се покрие с прозрачно фолио и да се разточи през него на тънка кора.
Пече се в загрята фурна на 180 градуса около 8 мин.
Намазва се с доматен сос, полива се със зехтин или олио, поръсва се с по-едро настъргано жълто сирене и билка и се пече още около 15 мин.
Ленената пица може да се гарнира върху доматения сос с различни продукти по избор.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Очаквайте специалното издание за Коледа и Нова година с акценти: "Свинско с тиква в традицията на празничното печено", "Пълнена пуйка с кюфтенца и наденички", "Звездни курабийки", "Как се белят лесно трудните кестени", "Пържените филийки като уникален десерт".
Отново само за 1 лев.