Пикантни кюфтета с извара и кашкавал

за 20 бройки, 30 мин

Кухня
23:13 - 24 Ноември 2019
3838
Пикантни кюфтета с извара и кашкавал

Продукти

1 кг кайма по избор

1 връзка пресен или 2 глави стар лук

1/2 връзка магданоз

250 г извара

1 ч.л. чили сос или лют червен пипер

3 с.л. настърган кашкавал или друго жълто сирене

1 скилидка чесън

сол и черен пипер

олио за пържене

 

Приготвяне

Каймата се омесва с наситнените лук и магданоз, изварата, чили соса, настъргания кашкавал, счукания чесън, сол и черен пипер.

Оформят се 20 кюфтета и се изпържват от двете страни до златисто кафяво.

Вместо извара може да се използва намачкано бяло саламурено сирене.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Търсете актуалния брой с акценти: "Ориент пилаф в 4 оригинални варианта", "Мушмули на мармалад", "Как се прави лесно хрупкава коричка на месото", "4 рецепти за имунитет срещу грипа".

Очаквайте специално издание за Никулден на същата цена - 1 лев.