Пикантни кюфтета с извара и кашкавал
за 20 бройки, 30 мин
Продукти
1 кг кайма по избор
1 връзка пресен или 2 глави стар лук
1/2 връзка магданоз
250 г извара
1 ч.л. чили сос или лют червен пипер
3 с.л. настърган кашкавал или друго жълто сирене
1 скилидка чесън
сол и черен пипер
олио за пържене
Приготвяне
Каймата се омесва с наситнените лук и магданоз, изварата, чили соса, настъргания кашкавал, счукания чесън, сол и черен пипер.
Оформят се 20 кюфтета и се изпържват от двете страни до златисто кафяво.
Вместо извара може да се използва намачкано бяло саламурено сирене.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Търсете актуалния брой с акценти: "Ориент пилаф в 4 оригинални варианта", "Мушмули на мармалад", "Как се прави лесно хрупкава коричка на месото", "4 рецепти за имунитет срещу грипа".
Очаквайте специално издание за Никулден на същата цена - 1 лев.