Пикантни яйца със зеленчуци в буркан

за 2 порции, 45 мин

Кухня
09:08 - 03 Юли 2019
4168
Пикантни яйца със зеленчуци в буркан

Продукти

2 яйца

1 глава лук

1 скилидка чесън

1 червена чушка

1 люто зелено чушле

1½ с.л. зехтин или олио

125 мл доматен сок

2 клонки босилек

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Обелените лука и чесън се наситняват. Червената чушка се нарязва на кубчета. Лютото чушле се почиства от семките и се нарязва на дребно.

Загрява се 1 с.л. зехтин или олио и се запържват лукът, чесънът, червената чушка и лютото чушле на средна температура с разбъркване 7-8 мин.

Сипва се доматеният сок и къкри 3 мин. Поръсва се с наситнените листенца босилек и се подправя със сол и черен пипер.

2 буркана се намазват с останалия зехтин или олио. Зеленчуците се разпределят в бурканите.

Отгоре се чуква по едно яйце. Поръсват се със сол и черен пипер.

Бурканите се затварят плътно и се слагат в 1 л кипяща вода. Варят се 7-8 мин.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Търсете новото специално печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон. 100 страници за 3,49 лв.