Пикантни яйца със зеленчуци в буркан
за 2 порции, 45 мин
Продукти
2 яйца
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 червена чушка
1 люто зелено чушле
1½ с.л. зехтин или олио
125 мл доматен сок
2 клонки босилек
сол и черен пипер
Приготвяне
Обелените лука и чесън се наситняват. Червената чушка се нарязва на кубчета. Лютото чушле се почиства от семките и се нарязва на дребно.
Загрява се 1 с.л. зехтин или олио и се запържват лукът, чесънът, червената чушка и лютото чушле на средна температура с разбъркване 7-8 мин.
Сипва се доматеният сок и къкри 3 мин. Поръсва се с наситнените листенца босилек и се подправя със сол и черен пипер.
2 буркана се намазват с останалия зехтин или олио. Зеленчуците се разпределят в бурканите.
Отгоре се чуква по едно яйце. Поръсват се със сол и черен пипер.
Бурканите се затварят плътно и се слагат в 1 л кипяща вода. Варят се 7-8 мин.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Търсете новото специално печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон. 100 страници за 3,49 лв.