Пиле с ориз на тиган

за 2 порции, 30 мин

Кухня
12:26 - 23 Януари 2020
4375
Пиле с ориз на тиган

Продукти

300 г пилешко филе

60 г ориз – например смес от дългозърнест ориз с див ориз

20 г сушени кайсии

1 скилидка чесън

2 стръка пресен лук

2 с.л. масло

100 мл ябълков сок

2 с.л. соев сос

4 с.л. наситнен пресен кориандър или магданоз

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Пилешкото филе се нарязва на хапки.

Запържва се в разтопеното масло до златисто, поръсва се със сол и черен пипер.

Добавят се обеленият и наситнен чесън, нарязаните на тънки ивички сушени кайсии, пресният лук на по-едри парченца. Запържва се още 2-3 мин.

Сипва се ябълковият сок и се оставя да заври.

Прибавят се оризът и соевият сос.

Къкри на котлона докато оризът се свари, но без да се разварява.

Поръсва се с кориандъра или магданоза.

Очаквайте специално издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. с избрани, топ рецепти от списанието.