Пиле с ориз на тиган
за 2 порции, 30 мин
Продукти
300 г пилешко филе
60 г ориз – например смес от дългозърнест ориз с див ориз
20 г сушени кайсии
1 скилидка чесън
2 стръка пресен лук
2 с.л. масло
100 мл ябълков сок
2 с.л. соев сос
4 с.л. наситнен пресен кориандър или магданоз
сол и черен пипер
Приготвяне
Пилешкото филе се нарязва на хапки.
Запържва се в разтопеното масло до златисто, поръсва се със сол и черен пипер.
Добавят се обеленият и наситнен чесън, нарязаните на тънки ивички сушени кайсии, пресният лук на по-едри парченца. Запържва се още 2-3 мин.
Сипва се ябълковият сок и се оставя да заври.
Прибавят се оризът и соевият сос.
Къкри на котлона докато оризът се свари, но без да се разварява.
Поръсва се с кориандъра или магданоза.
Очаквайте специално издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. с избрани, топ рецепти от списанието.