Пилешка салата с картофи и спанак

за 4 порции, 30 мин 

Кухня
13:31 - 14 Юли 2019
2449
Пилешка салата с картофи и спанак

Продукти

2 филета пилешки гърди по около 120 г

сол и черен пипер

4 с.л. зехтин или олио

150 г шушулки снежен (сладък) грах или зърна обикновен грах

сърцевината на 2 зелени салати

1 шепа спанак

300 г сварени и обелени картофи

ябълков или друг оцет на вкус

1 ч.л. горчица

1 ч.л. мед

див лук или зелени пера на пресен лук

 

Приготвяне

Пилешкото месо се овкусява със сол и черен пипер.

Запържва се в загрята 1 с.л. от мазнината от двете страни общо 2-3 мин. Оставя се на лека топлина още 5 мин. като се обръща няколко пъти.

Снежният грах или обикновен грах се бланшира във вряща подсолена вода 1-2 мин. Изплаква се под студена вода и се отцежда.

Разбиват се на дресинге оцетът, горчицата, медът, останалият зехтин или олио, сол и черен пипер.

Смесват се листенцата зелена салата, спанакът, грахът, картофите на кръгчета и се заливат с дресинга.

Гарнира се с нарязаното на филийки пилешко. Поръсва се с нарязания зелен лук.

Салатата се приготвя по същия начин с друго месо или колбас.

Търсете новото специално печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон. 100 страници за 3,49 лв.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.