Пилешка салата с картофи и спанак
за 4 порции, 30 мин
Продукти
2 филета пилешки гърди по около 120 г
сол и черен пипер
4 с.л. зехтин или олио
150 г шушулки снежен (сладък) грах или зърна обикновен грах
сърцевината на 2 зелени салати
1 шепа спанак
300 г сварени и обелени картофи
ябълков или друг оцет на вкус
1 ч.л. горчица
1 ч.л. мед
див лук или зелени пера на пресен лук
Приготвяне
Пилешкото месо се овкусява със сол и черен пипер.
Запържва се в загрята 1 с.л. от мазнината от двете страни общо 2-3 мин. Оставя се на лека топлина още 5 мин. като се обръща няколко пъти.
Снежният грах или обикновен грах се бланшира във вряща подсолена вода 1-2 мин. Изплаква се под студена вода и се отцежда.
Разбиват се на дресинге оцетът, горчицата, медът, останалият зехтин или олио, сол и черен пипер.
Смесват се листенцата зелена салата, спанакът, грахът, картофите на кръгчета и се заливат с дресинга.
Гарнира се с нарязаното на филийки пилешко. Поръсва се с нарязания зелен лук.
Салатата се приготвя по същия начин с друго месо или колбас.
Търсете новото специално печатно издание "Домашно консервиране" - за всеки сезон. 100 страници за 3,49 лв.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.