Пилешка супа със зелен фасул
за 4 порции, 40 мин
Продукти
500 г пилешки гърди
250 г зелен фасул – може и от консерва
300 г картофи
1 глава лук
2 с.л. зехтин или олио
1,5 л пилешки бульон
1-2 клонки мащерка или чубрица
сол и черен пипер
Приготвяне
Пилешките гърди се нарязват на кубчета и се запържват в зехтина или олиото до златисто.
Изважда се месото и в същата мазнина се задушава обеленият и наситнен лук.
Сипва се пилешкият бульон, кипва и се прибавят обелените и нарязани на кубчета картофи, зеленият фасул и билката.
Кипва и се готви на тих огън около 20 мин.
Маха се билката и се връща пилешкото месо. Къкри още около 5 мин.
Посолява се и се поръсва с черен пипер.
Търсете специалното колекционерско издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. със 110 избрани, топ рецепти от списанието. Най-уникалните ястия в 10-годишната история на изданието само за 2 лева.