Пилешка супа със зелен фасул

за 4 порции, 40 мин

Кухня
07:25 - 19 Февруари 2020
639
Пилешка супа със зелен фасул

Продукти

500 г пилешки гърди

250 г зелен фасул – може и от консерва

300 г картофи

1 глава лук

2 с.л. зехтин или олио

1,5 л пилешки бульон

1-2 клонки мащерка или чубрица

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Пилешките гърди се нарязват на кубчета и се запържват в зехтина или олиото до златисто.

Изважда се месото и в същата мазнина се задушава обеленият и наситнен лук.

Сипва се пилешкият бульон, кипва и се прибавят обелените и нарязани на кубчета картофи, зеленият фасул и билката.

Кипва и се готви на тих огън около 20 мин.

Маха се билката и се връща пилешкото месо. Къкри още около 5 мин.

Посолява се и се поръсва с черен пипер.

Търсете специалното колекционерско издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. със 110 избрани, топ рецепти от списанието. Най-уникалните ястия в 10-годишната история на изданието само за 2 лева.