Пилешки шницели с шунка

за 2 порции, 30 мин

Кухня
11:25 - 30 Март 2020
2184
Пилешки шницели с шунка

Продукти

2 пилешки филета от гърдите – около 200 г всяко

6 тънки филийки пушена шунка

1 глава фенел – резене, или по-плътна зелена салата

1 щипка захар

6-8 репички

100 г кисело мляко

3-4 с.л. зехтин или олио

1 ч.л. настъргана лимонова кора

2 с.л. лимонов сок

сол и черен пипер

 

Приготвяне

Пилешките гърди се разполовяват надлъжно и се слагат между филийките шунка, закопчават се с дървени шишчета.

Бялата част на фенела се почиства, нарязва се на филийки и се натрива с малко сол и щипката захар.

Репичките се нарязват на четвъртинки.

Кисело мляко се смесва с половината зехтин или олио, лимоновата кора и сок, сол, черен пипер.

Пилешките гърди с шунката се посоляват и се запържват до залтисто от двете страни в останалия загрят зехтин или олио.

Гарнира се филийките фенел, репичките и се полива с млечния сос. Поръсва се със зелените стръкчета на фенела.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.