Пилешки шницели с шунка
за 2 порции, 30 мин
Продукти
2 пилешки филета от гърдите – около 200 г всяко
6 тънки филийки пушена шунка
1 глава фенел – резене, или по-плътна зелена салата
1 щипка захар
6-8 репички
100 г кисело мляко
3-4 с.л. зехтин или олио
1 ч.л. настъргана лимонова кора
2 с.л. лимонов сок
сол и черен пипер
Приготвяне
Пилешките гърди се разполовяват надлъжно и се слагат между филийките шунка, закопчават се с дървени шишчета.
Бялата част на фенела се почиства, нарязва се на филийки и се натрива с малко сол и щипката захар.
Репичките се нарязват на четвъртинки.
Кисело мляко се смесва с половината зехтин или олио, лимоновата кора и сок, сол, черен пипер.
Пилешките гърди с шунката се посоляват и се запържват до залтисто от двете страни в останалия загрят зехтин или олио.
Гарнира се филийките фенел, репичките и се полива с млечния сос. Поръсва се със зелените стръкчета на фенела.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.