Пилешко с киноа салата

за 4 порции, 40 мин

Кухня
10:40 - 10 Септември 2019
456
Пилешко с киноа салата

Продукти

250 г филе пилешки гърди

250 г киноа

сол и черен пипер

40 г шамфъстък или други ядки или семки

250 г репички

1 нар

4 домата

½ връзка магданоз

2 стръка маточина или мента

4-5 с.л. зехтин или олио

2-3 с.л. ябълков оцет

1 ч.л. мед

 

Приготвяне

Измитата киноа се сварява в подсолена вода.

Шамфъстъците се запичат на сух тиган до златисто.

Репичките се нарязват на кръгчета.

Изваждат се семенцата нар.

Доматите се нарязват на малки кубчета.

Билките се наситняват.

Пилешкото филе се нарязва на ленти. Подправя се със сол и черен пипер.

Запържват се в 1 с.л. загрят зехтин или олио 3-4 мин. до златисто кафяво.

Смесват се зеленчуците с киноата и се овкусява с дресинг от ябълковия оцет, меда, сол, черен пипер и останалия зехтин или олио. Поръсва се с шамфъстъка.

Пилешкото се гарнира със салатата.

Киноата може да се замени с дребна паста, булгур, кускус, ориз.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Търсете новия брой с акценти: "Лятна свежа лазаня с много зарзават в 5 варианта" и "Как се прави чисто черен сладолед".