Плодов крем под бутер капак

за 4 порции, 40 мин

Кухня
09:29 - 27 Април 2020
1967
Плодов крем под бутер капак

Продукти

1 кора бутертесто

1 ананас – около 500 г, или друг плод по избор - може и от компот

2 с.л. кафява захар,

1/2 лайм или по-малък лимон

4-5 с.л. прясно мляко

1 с.л. пудра захар

300 г изцедено кисело мляко

 

Приготвяне

Ананасът се изчиства и се нарязва на дребни парченца. Смясва се настърганата кора и сока на лайма и с кафявата захар.

Бутертестото се нарязва на квадрати, които да покрият огнеупорни купички.

Овкусеният ананас се разпределя в купичките, полива се с по 1 с.л. прясно мляко.

Запечатват се с бутертесто, като се прорязват по няколко дупчици в средата.

Пече се в гореща фурна около 20 мин. до златисто. Поръсва се с пудра захар.

Подняса се с изцеденото кисело мляко.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.