Плодов крем под бутер капак
за 4 порции, 40 мин
Продукти
1 кора бутертесто
1 ананас – около 500 г, или друг плод по избор - може и от компот
2 с.л. кафява захар,
1/2 лайм или по-малък лимон
4-5 с.л. прясно мляко
1 с.л. пудра захар
300 г изцедено кисело мляко
Приготвяне
Ананасът се изчиства и се нарязва на дребни парченца. Смясва се настърганата кора и сока на лайма и с кафявата захар.
Бутертестото се нарязва на квадрати, които да покрият огнеупорни купички.
Овкусеният ананас се разпределя в купичките, полива се с по 1 с.л. прясно мляко.
Запечатват се с бутертесто, като се прорязват по няколко дупчици в средата.
Пече се в гореща фурна около 20 мин. до златисто. Поръсва се с пудра захар.
Подняса се с изцеденото кисело мляко.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.