Плодово желе с ванилов сос
за 4 порции, 25 мин
Кухня
12:16 - 01 Юни 2020
2224
Продукти
300 г пресни или замразени плодове по избор – череши, вишни, малини, ягоди
100 мл сок от черен касис или друг сок
4 с.л. захар
50 мл ликьор от касис - може без алкохол, като се добави още сок
2 с.л. царевично нишесте
около 400 мл ванилов крем - може приготвен според указанията на пакетче ванилов пудинг на прах
Приготвяне
Плодовете, сокът от касис и захарта се кипват заедно.
Ликьорът от касис се разбърква с нишестето.
Добавя се към горещата плодова смес и се разбърква.
Оставя се да изстине.
Поднася се, като се залива с ваниловия крем.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.