Плодово желе с ванилов сос

за 4 порции, 25 мин

Кухня
12:16 - 01 Юни 2020
2224
Плодово желе с ванилов сос

Продукти

300 г пресни или замразени плодове по избор – череши, вишни, малини, ягоди

100 мл сок от черен касис или друг сок

4 с.л. захар

50 мл ликьор от касис - може без алкохол, като се добави още сок

2 с.л. царевично нишесте

около 400 мл ванилов крем - може приготвен според указанията на пакетче ванилов пудинг на прах

 

Приготвяне

Плодовете, сокът от касис и захарта се кипват заедно.

Ликьорът от касис се разбърква с нишестето.

Добавя се към горещата плодова смес и се разбърква.

Оставя се да изстине.

Поднася се, като се залива с ваниловия крем.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.