Портокалов горещ шоколад

за 4 порции, 20 мин

Кухня
09:47 - 22 Януари 2020
2314
Портокалов горещ шоколад

Продукти

600 мл прясно мляко

1 голям шоколад - млечен или черен

настърганата кора на 1 портокал

250 мл сметана за разбиване

3 с.л. захар

 

Приготвяне

Шоколадът се нарязва на едри парчета.

Портокаловата кора се сварява в 100 мл от сметаната.

Добавят се шоколадът и захарта и се разбърква на гладък крем.

Сипва се прясното мляко и се загрява на слаб котлон, без да кипва.

Разпределя се в чаши и се гарнира с разбитата останала сметана.

Очаквайте специално издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. с избрани, топ рецепти от списанието.