Портокалов горещ шоколад
за 4 порции, 20 мин
Кухня
09:47 - 22 Януари 2020
2314
Продукти
600 мл прясно мляко
1 голям шоколад - млечен или черен
настърганата кора на 1 портокал
250 мл сметана за разбиване
3 с.л. захар
Приготвяне
Шоколадът се нарязва на едри парчета.
Портокаловата кора се сварява в 100 мл от сметаната.
Добавят се шоколадът и захарта и се разбърква на гладък крем.
Сипва се прясното мляко и се загрява на слаб котлон, без да кипва.
Разпределя се в чаши и се гарнира с разбитата останала сметана.
Очаквайте специално издание на "Кулинарен уикенд" - готварска книга 84 стр. с избрани, топ рецепти от списанието.