Портокалови кисели домати
за 10 порции,30 мин
Продукти
400 г чери домати
1 портокал
5 с.л. бял винен или друг оцет по избор
сол и черен пипер
2 стръка босилек
Приготвяне
Настъргва се 1 ч.л. кора и се отцежда сокът на портокала.
Смесват се с оцета, сол, черен пипер и наситнените листа босилек.
Чери доматчетата се пускат във вряща вода за 10 сек., охлаждат се в ледено студена вода и се обелват.
Слагат се в маринатата и се оставят да престоят около 4 часа.
Киселите доматчета са идеални с месо, риба, гъби и други зеленчуци.
По същия наин могат да се мариноват и големи домати.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Търсете новия брой с акценти: "Ориент пилаф в 4 оригинални варианта", "Мушмули на мармалад", "Как се прави лесно хрупкава коричка на месото", "4 рецепти за имунитет срещу грипа".
Очаквайте специално издание за Никулден на същата цена - 1 лев.