Портокалови кисели домати

за 10 порции,30 мин

Кухня
12:06 - 20 Ноември 2019
2568
Портокалови кисели домати

Продукти

400 г чери домати

1 портокал

5 с.л. бял винен или друг оцет по избор

сол и черен пипер

2 стръка босилек

Приготвяне

Настъргва се 1 ч.л. кора и се отцежда сокът на портокала.

Смесват се с оцета, сол, черен пипер и наситнените листа босилек.

Чери доматчетата се пускат във вряща вода за 10 сек., охлаждат се в ледено студена вода и се обелват.

Слагат се в маринатата и се оставят да престоят около 4 часа.

Киселите доматчета са идеални с месо, риба, гъби и други зеленчуци.

По същия наин могат да се мариноват и големи домати.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Търсете новия брой с акценти: "Ориент пилаф в 4 оригинални варианта", "Мушмули на мармалад", "Как се прави лесно хрупкава коричка на месото", "4 рецепти за имунитет срещу грипа".

Очаквайте специално издание за Никулден на същата цена - 1 лев.