Появи се тотомилионер №100, не разбрал, че печели джакпота

Петко Карабелов от Съединение научил с 4 дни закъснение, че прибира над 2,3 милиона лева

Спорт
22:34 - 18 Март 2019
5092
Появи се тотомилионер №100, не разбрал, че печели джакпота

Четвъртият късметлия, ударил джакпота от над 9 милиона лева в миналия тираж на “Тото 2 – 6 от 49”, най-сетне се разкри. Това е 56-годишния Петко Карабелов от Съединение. Той е стотният тото милионер на България, който заедно с още три дами спечели джакпот от 20-ия тираж на играта. Така Петко ще получи точно 2 375 357 лв. от тотализатора

Петко Карабелов разбрал, че печели едва в четвъртък, четири дни след като падна историческия джакпот на любимата игра „Тото 2 - 6 от 49“, след като по настояването на служителката от тото пункта, проверил старателно 17-те фиша, които пуснал. “Не вярвах, че съм аз. Не съм се надявал на печалбата, но е добре дошла”, пояснява мъжът.

Още не е решил за какво ще използва печалбата си, но на шега, преди тегленето обещал на съпругата си пътуване до Куба. Сега двамата уреждат формалностите около заминаването си на Острова на свободата.

Петко има две дъщери и две внучета. Семейството му се занимава с фермерство, имат кравеферма и знаят каква е цената на парите. Фишове за тотото пуска от 25 години, досега е улучвал главно четворки и веднъж – петица.