Провал на преговорите между Мангъров и Аргирова

Първото заседание на работната група под егидата на премиера за ковид мерките претърпя пълно фиаско

Здраве
13:28 - 28 Януари 2022
5642
Провал на преговорите между Мангъров и Аргирова

Пълно фиаско претърпя първото заседание на работната група, сформирана от премиера Кирил Петков, със здравни експерти от двата фланга на ковид войната. На масата първоначално с нормален тон и добро настроение за преговори как да се преодолее кризата в обществото и кога може да се мисли за падане на зелените сертификати седнаха и проф. Радка Аргирова (съветник на Петков - б.р.), и защитниците на конспиративните теории, начело с доц. Атанас Мангъров и представители на "Възраждане". 

Националистите започнаха да излъчват на живо от първата минута на страницата на партията, което обаче възмути експертите от кабинета. Стигна се до размятане на реплики, че властимащите явно имали да крият истини по отношение на ковид решенията. Проф. Аргирова и проф. Георги Момеков обаче се защитиха, че не е имало договореност заседанието на работната група да се излъчва в реално врема, на живо и заявиха, че го прекъсват, като си тръгнаха. 

Преди това обаче вирусологът проф. Аргирова заяви и разкри, че й е наредено и тя изпълнява, както е заповядано: 

„Това е заповед на министър-председателя, в която пише като се завърши, да се представи доклад“, каза тя.

Лабораторният лекар Георги Тодоров пък защити позицията "за" живо излъчване на разговорите, като посочи, че те нямали протоколчик, с който да документират какви решения и становища ще се вземат и изразят в работната група. 

В крайна сметка патовата ситуация приключи с преждевременното прекъсване на срещата между здравните експерти.