Пюре с авокадо и лайм
за 3-4 порции, 50 мин
Продукти
1 кг картофи
3 бр. меко авокадо
1 лайм
200 мл прясно мляко
100 мл готварска сметана или още прясно мляко
100 г масло
сол, индийско орехче, пресен кориандър или магданоз.
Приготвяне
Обелените и нарязани на парчета картофи се сваряват в малко вода. Разбъркват се на пюре със загретите мляко, сметана и сол.
Добавя се маслото на парченца и леко се разбърква, като се оставя маслото бавно да се разтопи в пюрето. Подправя се с индийско орехче и се бърка до гладка смес.
Извадената вътрешност на авокадото се намачква с вилица и се разбърква с настърганата кора от половината лайм и 2-3 с.л. сок.
Прибавя се към картофеното пюре и се разбърква. Поръсва се с наситнен пресен кориандър или магданоз.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.