РАЗМРАЗЯВАНЕ: Акад. Денков търси нов финансов министър и поиска прокуратурата да не е бухалка

Актуални новини
09:05 - 31 Май 2023
5796
РАЗМРАЗЯВАНЕ: Акад. Денков търси нов финансов министър и поиска прокуратурата да не е бухалка

Вече има размразяване на преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Това обяви кандидатът за премиер с втория мандат акад. Николай Денков в кулоарите на парламента. Двете формации ще уточняват различията по формата и състава на кабинета.

По думите на Денков обаче не е лесно да се намери министър на финансите при тези трудни обстоятелства. Както е известно от ПП предлагаха Асен Василев, но след като името му изтече в скандален запис от партийно събрание на партията, сега явно ще трябва да се търси нов кандидат.

Според акад. Денков исканият имунитет на Бойко Борисов е опит да се бламира сформирането на редовно правителство и призова прокуратурата да не се ползва като „бухалка”.

От партията на Бойко Борисов заявиха желание разговорите да продължат, но поставиха нови условия - промяна на формата и на състава на предложения кабинет. Кандидатът за премиер на „Промяната” акад. Николай Денков даде сигнал, че са готови на компромиси, но първо е необходимо да обсъдят точните искания.

Останалите формации в Народното събрание остават скептично настроени за втория мандат и вече заговориха за третата папка и нови избори.